top of page

De Winnaar is bekend!Royal Avebe winnaar eerste DACT Treasury Award

Koninklijke coöperatie weet duurzaamheid en financiering het beste te verbinden

Na een spannende strijd is de winnaar van de DACT Treasury Award 2020 bekend. Avebe kreeg van de leden van de Dutch Association of Corporate Treasurers (DACT) de meeste stemmen. ASML en Royal Schiphol Group eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.


De DACT Treasury Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De leden van DACT konden voor deze verkiezing financiële projecten en transacties voordragen. Alle inzendingen werden beoordeeld aan de hand van verschillende criteria: Innovatie, Inspiratie en Environment, Sustainability & Governance. Een jury van verschillende professionals uit het vakgebied koos uiteindelijk voor het project ‘Herfinanciering 2020 gekoppeld aan duurzaamheid’ van Avebe. Uit het verslag van de jury: “Met de directe link van ESG-doelstellingen aan de kredietmarge die het bedrijf moet betalen, behoort Avebe tot de koplopers in deze markt. Daarom is Avebe de terechte winnaar van de DACT Treasury Award.”


DACT wil met deze jaarlijkse Award bijzondere prestaties op het terrein van treasury waardering geven en tegelijkertijd het werkgebied en activiteiten van treasurers bij een breder publiek onder de aandacht brengen. Rob van Laerhoven, CFO Avebe: “In 2019 lanceerden we onze strategie Binden en Bouwen 2.0 – de volgende stap naar meer waarde voor onze telers, onze klanten, onze medewerkers en de samenleving waarvan we deel uitmaken. We zoeken naar een balans tussen financieel economische resultaten voor onze leden en het verder verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Deze prijs is een erkenning voor de strategische koers die we zijn ingeslagen.”


Orchard Finance heeft Avebe ondersteund bij deze herfinanciering. Nicolai Knop, Partner Debt Advisory: “De koppeling met de duurzaamheidsstrategie is een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen de Treasurer, Hans Miedema en de Director Sustainability, Peter-Erik Ywema van Avebe en de sustainability experts van ABN AMRO Floor van der Heijden en Rabobank Maarten Biermans”.


Over Royal Avebe

Royal Avebe is een coöperatie van 2.280 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van de leden worden jaarlijks verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappelzetmeel en –eiwit, waar ze wereldwijd toegevoegde waarde bieden in voeding, maar ook in industriële toepassingen. Avebe werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en toepassingen op basis van zetmeelaardappelen en richt zich op duurzame continuïteit. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers en productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden- Oosten. Het hoofdkantoor staat in Veendam.Klik hier voor de presentatie van Avebe over de herfinanciering
bottom of page