top of page

NNZ stelt (her)financiering zeker voor volgende fase van strategische groeiMiddels de dealcard vertellen we u over onze afgeronde opdrachten. Zo krijgt u inzicht in onze werkwijze en samenwerking met onze diverse klanten. Deze serie trappen we af met het adviseringstraject voor NNZ.


Orchard Finance is medio 2021 door NNZ aangesteld als financieringsadviseur om het bijna 100-jarige familiebedrijf in verpakkingsoplossingen te ondersteunen bij het financieren van haar strategisch plan.

NNZ is een in verpakkingen gespecialiseerde, internationale, innovatieve en duurzame onderneming voor klanten uit de AGF-sector en de industrie. Sinds de oprichting in 1922 in Groningen heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot een organisatie met ongeveer 250 medewerkers en een uitgebreid, wereldwijd netwerk van eigen vestigingen en partners. NNZ biedt klantgerichte oplossingen door het werken met specialisten op het gebied van materiaalkennis, voedingsmiddelentechnologie, grafisch ontwerp en marktonderzoek. Voor alle verpakkingen hanteert NNZ de hoogste normen als het gaat om duurzaamheid, efficiëntie en voedselveiligheid.


Het proces begon ermee om NNZ inzicht te geven in de verschillende mogelijke financieringsstructuren toegespitst op het bedrijfsmodel en de strategische plannen van NNZ. Na de keuze voor de gewenste financieringsoplossing heeft Orchard NNZ begeleid bij het uitvoeren van een financieringstraject waaraan een viertal banken deelnam.

Het financieringstraject is in december 2021 afgerond. De nieuwe financiering biedt meer eenvoud en flexibiliteit voor NNZ dan de voormalige faciliteiten en bovendien tegen gunstigere voorwaarden. Een deel van de financiering wordt aangeboden in de lokale valuta van dochterondernemingen.

''Voor een sterke speler als NNZ is er veel interesse in de bancaire markt. Als banken op de juiste wijze benaderd worden zijn ze graag bereid om maatwerk aan te bieden passend bij de wensen van NNZ. De sterke interesse bij de banken en de TLTRO-kortingen hebben voor NNZ geresulteerd in aantrekkelijke voorwaarden.''
- Rolf Michon, partner Orchard Finance
bottom of page