top of page

Het effect van Basel IV op Europese bankenBegin oktober vond de jaarlijkse DACT Academy plaats en Orchard Finance was aanwezig. De DACT Academy wordt georganiseerd door de Dutch Association of Corporate Treasurers (DACT). Onze collega's Luuk Bergman en Eelco van de Lustgraaf hebben een masterclass gegeven over Basel IV aan een groep treasury professionals.


Over Basel IV

Per 1 januari 2023 is de nieuwe Basel IV richtlijn van kracht. Dit heeft direct gevolgen voor de kapitaaleisen van de Europese banken en daarmee voor de condities die corporates met haar banken kunnen afspreken.

De Basel conventies betreffen (bancaire) supervisie akkoorden, die toezien op een serie aanbevelingen op banken en financiële instituten. De Basel conventies hebben kwaliteitsverbetering van banken tot doel, waarbij de nadruk ligt op voldoende kapitaal en de monitoring van de kwaliteit van dat specifieke kapitaal.

Tijdens deze sessie bespraken Eelco en Luuk eerst de (Europese) veranderingen van Basel IV ten opzichte van Basel III en de impact die die veranderingen zullen hebben op Nederlandse (groot)banken. Ten tweede werden de mogelijke en verwachte effecten op corporates gepresenteerd.


Wilt u meer weten over Basel IV en de impact die dit kan hebben op uw bedrijf? Neem contact met ons op of meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe seminars over Basel IV.


bottom of page