top of page

In gesprek met onze stagiair Jan Willem!Bij Orchard Finance werken we regelmatig samen met enthousiaste stagiairs. In deze blog stellen we je graag voor aan Jan Willem. Jan Willem zit in de afrondende fase van zijn stage en dus blikken met hem terug op zijn stageperiode bij Orchard Finance!


Jan Willem, wat leuk dat je meedoet aan het interview. Kun je iets vertellen over jezelf?

Ik ben Jan Willem Berendsen, woonachtig in Nijmegen en sinds februari stagiair bij Orchard Finance. Hiervoor heb ik de bachelor Economie en Bedrijfseconomie gedaan aan de Radboud Universiteit, waar ik vanaf september ook de master Corporate Finance & Control wil gaan doen. In mijn vrije tijd voetbal ik in een studententeam en sinds kort ben ik, mede door de collega’s van Orchard, besmet met het fietsvirus. Ik maak nu dan ook graag kilometers op mijn racefiets.


Wat sprak je aan in een stage bij Orchard Finance?

Wat mij het meeste aansprak bij Orchard Finance was de relatief kleine organisatie, waardoor ik het idee kreeg dat ik sneller en beter betrokken zou worden bij opdrachten dan wanneer ik bij een groot accountantskantoor stage zou lopen. Dit is ook wat ik heb ervaren; doordat ik iedereen ken op kantoor, krijg ik ook van iedereen leuke opdrachten toegewezen. Daarnaast was ik op zoek naar een stage in de richting van Corporate Finance en de werkzaamheden van Orchard Finance sluiten daar goed op aan.


Je draait nu vier maanden volop mee bij Orchard Finance. Hoe ervaar je je stage?

Ik heb het enorm naar mijn zin! De sfeer onderling spreekt mij erg aan en ik heb het gevoel dat ik goed in de groep pas. Iedereen is erg betrokken en dat geeft het gevoel dat ik echt een onderdeel ben van het team, ondanks dat ik er maar een paar maanden ben. Daarnaast vind ik het werk ook erg leuk, omdat ik veel verschillende opdrachten krijg die mij de mogelijkheid geven om veel te zien en te doen. Ik heb mijn Excel vaardigheden meer dan verdubbeld en aan verschillende trainingen mogen deelnemen. In het bijzonder een presentatietraining van Gerben van Driel, waarin ik geleerd heb hoe ik een presentatie boeiend én informatief kan maken.


Samen met Thiarah Rosario heb je onderzoek gedaan naar de inhoud en de gevolgen van BASEL IV en hier een sterke presentatie over gegeven aan het team. Kun je iets meer vertellen over de aanpak en inhoud van het onderzoek?

Onder leiding van Eelco van de Lustgraaf hebben Thiarah en ik onderzoek gedaan naar de impact van Basel IV op banken en de bijbehorende impact op de financieringsmarkt. Samen hebben we ons verdiept in de eerdere Basel conventies en de reden voor die nieuwe set regels. Vervolgens hebben we de veranderingen in het kapitaal dat banken moeten aanhouden naar aanleiding van de nieuwe regels onderzocht. Ten slotte hebben we beschreven wat de verwachte impact is op de financiering van banken aan bedrijven. De conclusie is dat Basel IV significante impact heeft op Nederlandse banken, waardoor financieringscondities zullen veranderen en banken zich wellicht willen gaan richten op andere markten.


Je gaat in de zomer door met je stage bij Orchard Finance, langer dan gepland! We zijn blij met zulke enthousiaste stagiairs. Wat was voor jou de reden om je stage te verlengen?

De belangrijkste reden voor mij om mijn stage te verlengen was dat ik het idee had dat er nog veel meer te zien en te doen was. Ik ben na mijn verlenging begonnen aan nieuwe opdrachten die mij net weer wat andere vaardigheden en kennis opleveren. Daarnaast vond ik het ook erg gezellig, wat de keuze om langer te blijven natuurlijk een stuk makkelijker maakt.


Bedankt voor je inzet Jan Willem! We zijn zeer tevreden met het waardevolle onderzoek en we kunnen nu al terugkijken op een succesvolle stageperiode.


Ben je enthousiast geworden na het lezen van Jan Willem zijn stage ervaringen bij ons en ben je opzoek naar een stage op het gebied van Debt Advisory & Treasury? Klik hier voor onze stage vacatures en wie weet zien we jou binnenkort bij ons op kantoor!


bottom of page