top of page

Kramp vernieuwt en verlengt kredietfaciliteiten met 5 jaarOpdrachtgever: Kramp Groep

Jaar: 2021 en 2022

Type financiering: (her)financiering


Na een succesvolle samenwerking in 2016 en 2018 is Orchard Finance medio 2021 door Kramp wederom aangesteld als financieringsadviseur om het familiebedrijf te ondersteunen bij de herfinanciering ten behoeve van het hernieuwde strategisch plan.


Kramp Groep is een totaalleverancier van onderdelen voor bedrijven in de landbouw, tuin- & parkbranche en het grondverzet. Kramp is een internationale speler met een forse groeiambitie, zowel autonoom, als middels een acquisitiestrategie.

Het familiebedrijf heeft 70 jaar geleden haar deuren in Varsseveld geopend en is anno 2021 uitgegroeid tot een van de grootste Europese leveranciers. Met 11 distributiecentra en meer dan 3.000 werknemers, bedient Kramp klanten in 24 Europese landen. Om haar eindklanten optimaal te kunnen bedienen werkt Kramp samen met lokale partners die de markt goed kennen, dezelfde taal als de klant spreken en een goede relatie met de klant hebben. Met haar expertise, technische kennis, oplossingen en services draagt Kramp bij aan het succes van haar klanten.


"Orchard heeft in beide trajecten, gedurende elke fase van het proces, Kramp op een zeer professionele wijze begeleid. Dankzij hun uitgebreide marktkennis is er voor Kramp een eindproduct met verbeterde condities tot stand gekomen. Daarnaast is het erg prettig samenwerken met Orchard, doordat zij naast een klantgerichte benadering ook een persoonlijke aanpak hanteren."
- Klaas Doets, Finance Director Kramp Groep

De in 2022 aflopende bancaire kredietfaciliteit paste niet geheel meer bij de financiële robuuste positie en toekomstvisie van Kramp. Samen met Kramp hebben we gekeken naar de nieuwe financieringsbehoefte, de benodigde flexibiliteit en de voorwaarden die nodig zijn om de strategie uit te kunnen voeren. Vervolgens heeft Orchard Kramp geholpen bij het opstellen van de financieringsvraag richting een zevental (potentiële) financiers en daarna het volledige traject tot aan closing begeleid. De financiering is voorbereid om de ESG doelstellingen van Kramp toe te kunnen voegen en te koppelen aan de commerciële voorwaarden van de financiering. De nieuwe financiering, gebaseerd op de bestaande documentatie, biedt meer flexibiliteit voor Kramp dan de voormalige faciliteit en bovendien tegen gunstigere voorwaarden.


De transactie is conform planning in december 2021 afgerond. Aansluitend heeft Orchard Finance Kramp begeleid bij het uitbreiden en verlengen van het bestaande receivables securitisatie programma en dat programma tegelijkertijd STS proof gemaakt. Deze transactie is in mei 2022 afgerond. Met deze vernieuwde financieringen is Kramp in staat om conform ambitie en strategisch plan door te groeien, waarbij er ook voldoende ruimte is voor overnames.


'Orchard streeft naar een lange termijn relatie met haar opdrachtgevers. Wij zijn dan ook erg blij met onze relatie met Kramp, waarvoor wij sinds 2016 op mogen treden als financieringsadviseur. Voor een sterke speler als Kramp is er veel interesse in de bancaire markt. Als banken op de juiste wijze benaderd worden zijn ze graag bereid om maatwerk aan te bieden passend bij de wensen van Kramp’.
- Eric Dolmans, Senior Associate Orchard Finance
bottom of page