top of page

MCB vernieuwt en verlengt haar asset based kredietfaciliteit met 5 jaar.
Middels de dealcard vertellen we u over onze afgeronde opdrachten. Zo krijgt u inzicht in onze werkwijze en samenwerking met onze diverse klanten. Deze maand gaat de dealcard over de opdracht voor MCB.


Orchard Finance is medio 2021 door MCB aangesteld als financieringsadviseur om de

gespecialiseerde metaalgroothandel te ondersteunen bij de aanpassing en verlenging van haar asset based financieringsovereenkomst.


MCB is een metaalgroothandel met kernactiviteiten in Nederland, België en Duitsland. MCB wordt gekenmerkt door een breed en diep assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro. Dagelijks werken ruim 900 gedreven medewerkers aan het versterken van de duurzame concurrentiekracht van de maakindustrie.


De marktomstandigheden en groei in de diverse bedrijfsonderdelen van MCB heeft geleid tot de behoefte aan meer ruimte en flexibiliteit binnen de geografische onderdelen van de groep enerzijds en meer ruimte voor het stellen van LC’s anderzijds. Duurzaamheid is voor MCB een belangrijke pijler, waarbij MCB de wens heeft de financieringsovereenkomst voor te bereiden op het opnemen van een aantal ESG KPI’s en targets.


MCB heeft ervoor gekozen om onder begeleiding van Orchard Finance de gewenste wijzigingen en verlenging met de bestaande banken te realiseren. In het proces heeft MCB haar doelstellingen gerealiseerd en haar financiering voor vijf jaar plus twee extensie opties vastgelegd.


‘’Orchard streeft naar een lange termijn relatie met haar opdrachtgevers. Wij zijn dan ook erg blij met onze relatie met MCB, waarvoor wij sinds 2010 op mogen treden als financieringsadviseur. Samen met MCB en haar relatiebanken hebben wij in een aantal financieringsrondes een stevige basis gelegd. Met deze basis hebben we in een licht en efficiënt proces het herfinancieringsproces kunnen doorlopen.’’
- Rolf Michon, partner Orchard Finance


bottom of page