top of page

Peinemann vernieuwt, verlengt en verhoogt haar lease- en kredietfaciliteitenMiddels de dealcard vertellen we u over onze afgeronde opdrachten. Zo krijgt u inzicht in onze werkwijze en samenwerking met onze diverse klanten. Ditmaal vertellen we u over de afgeronde opdracht voor Peinemann.

Opdrachtgever: Peinemann

Jaar: 2022

Type financiering: (her)financiering


Na een langdurige samenwerking is Orchard Finance in 2021 door Peinemann aangesteld als financieringsadviseur om het familiebedrijf te ondersteunen bij de vernieuwing, verlenging en verhoging van de lease- en kredietfaciliteiten ten behoeve van de verdere groei van de onderneming.


De Peinemann Mobilift Groep (in de volksmond “Peinemann”) is de zakenpartner en dienstverlener in de wereld van verticaal en horizontaal transport.


Peinemann is van origine een Rotterdams familiebedrijf, opgericht in 1954 te Rotterdam door de familie Peinemann en is uitgegroeid tot een one-stop-shop met meer dan 850 medewerkers en vestigingen over de hele wereld. Begonnen met het verhuren van heftrucks en personeel in de Rotterdamse haven en in de loop der jaren uitgegroeid tot een full service provider. Peinemann verhuurt en verkoopt een breed scala aan equipment en biedt onderhouds- en personeelsdiensten aan. Door de combinatie van een uitgebreide verhuurvloot en additionele diensten kan Peinemann voorzien in diverse behoeften. Bij Peinemann ligt de focus op het meedenken met de klant en het opbouwen van langdurige relaties. Van generatie op generatie houdt de familie Peinemann zich bezig met duurzaam ondernemen om zo op de lange termijn te investeren in mens en milieu. De klantenkring van Peinemann bestaat zowel uit internationaal opererende ondernemingen als grotere regionale spelers die actief zijn in diverse bedrijfstakken.


Peinemann beschikte over verschillende kredietovereenkomsten die niet meer geheel aansloten bij de organisatiestructuur. Samen met Peinemann hebben we gekeken naar de financieringsbehoefte, de benodigde flexibiliteit en de voorwaarden die passen bij de werkwijze en verdere groei van de onderneming. Vervolgens heeft Orchard Peinemann geholpen bij het opstellen van de financieringsvraag richting de bestaande en potentiële financiers en daarna het volledige traject tot aan de closing in juni 2022 begeleid. In het belang van alle partijen is de onderlinge zekerheden positie van de verschillende (lease)financiers verder geoptimaliseerd. De nieuwe en in omvang verhoogde financieringsovereenkomsten maken een verdere groei van de onderneming in de komende jaren mogelijk. De financiering bestaat uit bilaterale overeenkomsten met meerdere banken, waarvan de relevante voorwaarden op elkaar zijn afgestemd.

‘’De groei van Peinemann maakte het noodzakelijk de financieringsafspraken te herzien. Naast de vraag om meer financiering, gaf dit proces ons ook de mogelijkheid om afspraken te optimaliseren. Bijvoorbeeld door zaken efficiënter te maken en onnodige complexiteit te elimineren. Orchard heeft ons zeer goed geholpen in dit proces: van het meedenken met het formuleren van de uitgangspunten, tot aan de onderhandelingen en de uiteindelijke contractfase. Wij zijn zeer content met de uitkomst én de belangrijke rol die Orchard hierin heeft gespeeld.’’
John de Reus, CFO

‘’Orchard streeft naar een lange termijn relatie met haar opdrachtgevers. Wij zijn dan ook erg blij met onze relatie met Peinemann, waar wij al 10 jaar als adviseur bij betrokken zijn. Succesvolle ondernemingen met een goede marktpositie en courante activa zijn bij uitstek interessant voor asset based financiers. Door de uitgebreide voorbereiding en onderbouwde financieringsvraag zijn de financiers bereid om maatwerk aan te bieden passend bij de ondernemingsstructuur, werkwijze en wensen van Peinemann.’’
Eric Dolmans, Senior Associate Orchard Finance
bottom