top of page

Welkom Alexander!


Een goede start van het nieuwe jaar! Afgelopen najaar heeft Alexander bij ons meegelopen als stagiair. Dat is aan beide kanten goed bevallen, want begin dit jaar is Alexander begonnen als Analist. We stellen Alexander graag aan jullie voor.


Wie ben je en wat is je achtergrond?

Hi! Ik ben Alexander Kraan. Ik kom uit Bilthoven en ben zes jaar geleden verhuisd naar Utrecht. Daar was ik destijds begonnen met de bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Na enkele jaren besloot ik om de bachelor Economics & Business Economics daaraan toe te voegen. Na het afronden van beide studies ben ik begonnen aan de master Finance aan de Universiteit van Tilburg die ik in december 2021 afgerond heb.


Je bent bij Orchard Finance begonnen als stagiair, waardoor wist je dat je vast bij Orchard Finance wilde komen werken?

In mijn stageperiode kreeg ik een eerste kijkje in de financiële wereld. Het was gezellig op kantoor en je kwam direct met iedereen in gesprek. De fijne omgangsvormen en platte hiërarchie bevielen mij enorm, het creëert een prettig leermilieu. Tijdens mijn stageperiode werd ik betrokken bij een project, waarbij ik eveneens verantwoordelijkheden mocht dragen. De combinatie van deze leeromgeving en het vertrouwen dat in mij gesteld werd maakt Orchard Finance tot een fijn startpunt van mijn carrière.


Wat hoop je te leren het komende jaar?

Aankomend jaar is het mijn doelstelling om een brede basis te leggen in financiële werkzaamheden. Het ontwikkelen van operationele en analytische vaardigheden zijn twee ontzettend belangrijke pilaren bij het uitbrengen van advies. Naast het uitgeven van advies, moet je ook in staat zijn om de klant mee te nemen in het proces en de uitdagingen waar zij voor staan begrijpen. De start van je loopbaan is het ideale moment om deze vaardigheden onder de knie te krijgen.


Welke werkzaamheden of taken haal jij het meeste voldoening uit?

Het ontwikkelen van mezelf en het behalen van resultaten in een team. Als starter staat iedere dag in het teken van leren. Door te blijven leren en mijn impact op het eindresultaat en het team op positieve wijze te kunnen vergroten, krijg en geef je veel energie van en aan elkaar. Die positieve stimulans is brandstof voor mijn motor!


Wat is het meest interessante aan jou dat niet op je CV staat?

In het (recente) verleden ben ik actief geweest op het hoogste nationale niveau in zaal- en beachvolleybal. Eveneens activiteiten waarbij hard werken in een team beloond wordt!


Waar krijg je energie van naast je functie als Analist?

Ik ben nog altijd dol op sporten. Het liefst sta ik aan het eind van iedere werkdag met een aantal maten op het veld of in de sportschool. Naast volleybal vind ik het ook leuk om te fietsen, eveneens een onderdeel waar ik nog veel over kan leren bij Orchard ;).


Fietsen is inderdaad de Orchard sport! Bedankt voor het inkijkje Alexander en veel succes bij Orchard Finance. Heeft Alexander zijn verhaal je interesse gewekt? Klik hier voor alle openstaande vacatures en wie weet zien we jou bij ons op kantoor!bottom of page