top of page

Welkom Gerben!


We hebben leuk nieuws inzake nieuw talent! We hebben er een collega bij. Afgelopen maand is Gerben bij Orchard Finance gestart als Consultant. We stellen Gerben graag aan je voor!


Wie ben je en wat is je achtergrond?

Mijn naam is Gerben Wiersema en ik woon sinds 2018 in Amsterdam. Ik heb in ​Groningen gestudeerd, met als resultaat een bachelor in International Business en een master in Business Administration met specialisaties in Strategic Innovation Management en Small Business & Entrepreneurship. Hiervoor heb ik 3,5 jaar bij PNO Consultants gewerkt. Daar heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het arrangeren van financiering voor innovatieve bedrijven.


Over welke karaktereigenschappen beschik je waar je het meest trots op bent?

Ik heb een nuchter karakter, ben makkelijk in de omgang en niet snel gek te krijgen. Daar ben ik trots op omdat het past bij mijn Groningse roots.


Welke werkzaamheden of taken haal jij het meeste voldoening uit?

Ik vind het leuk om bij veel verschillende bedrijven in de keuken te kijken. In consultancy kom je in aanraking met veel verschillende industrieën, met elk hun eigen dynamiek. Daarnaast haal ik voldoening uit het leren van nieuwe vaardigheden, daar zijn bij Orchard veel mogelijkheden voor.


Wat is het meest interessante aan jou dat niet op je CV staat?

Op mijn CV heb ik bijvoorbeeld niet beschreven welke reizen ik heb gemaakt. Zo heb ik mooie trips gemaakt in Azië, Canada en de US. Komende zomer ga ik naar Maleisië, daar kijk ik echt naar uit.


Waar krijg je energie van naast je functie als Consultant?

Ik vind het fijn om met vrienden af te spreken in de horeca of te gaan varen op de Amsterdamse grachten. Daarnaast besteed ik buiten mijn functie om graag tijd aan sporten. Zo doe ik aan zaalvoetbal, hardlopen, zwemmen en bezoek ik af en toe de sportschool. Het leuke is dat iedereen bij Orchard veel met sport bezig is. Sport is dan ook vaak gespreksonderwerp tijdens de lunch, er worden veel sportactiviteiten georganiseerd en ik kon in mijn eerste weken zelfs al aansluiten bij de Skivakantie van Orchard.

Bedankt voor de kennismaking Gerben en veel succes bij Orchard Finance! Heeft Gerben zijn verhaal je interesse gewekt? Klik hier voor alle openstaande vacatures en wie weet zien we jou bij ons op kantoor!

bottom of page